Cultra voor Android
Privacybeleid
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2026
Deze vertaling is ter informatie; bij verschillen geldt de Engelse versie.
Voor Cultra op iPhone en iPad geldt het privacybeleid voor iPhone en iPad.
Cultra (“wij”, “ons” of “de app”) is een app om musea te ontdekken en je bezoeken bij te houden. We nemen je privacy serieus. In dit privacybeleid lees je hoe de Android-app met je gegevens omgaat.
1. Welke gegevens we verzamelen
Cultra is gebouwd met privacy voorop. Alle gegevens staan op je apparaat.
- Bezoekgegevens: als je incheckt bij een museum, bewaart de app de datum van je bezoek en je eventuele beoordeling, notities en foto’s op je apparaat.
- Locatiegegevens: de app gebruikt de locatie van je apparaat alleen om musea in de buurt en afstanden te tonen en inchecken mogelijk te maken. Je locatie wordt op het apparaat verwerkt en nooit naar ons verstuurd. De widgets van Cultra tonen de musea in de buurt van de laatst bekende locatie van de app. Niets hiervan wordt naar ons verstuurd.
- Foto’s: foto’s die je aan een bezoek toevoegt, worden opgeslagen in de afgeschermde opslag van de app op je apparaat. Als je Importeren uit Foto’s gebruikt, leest de app op je apparaat de locatie en datum van de foto’s die je kiest, om eerdere museumbezoeken voor te stellen. Op Android 12 en ouder leest de app die gegevens van de foto’s in je bibliotheek, ook op je apparaat. Er wordt geen foto geüpload of gekopieerd, tenzij je hem aan een bezoek toevoegt.
- Musea die je toevoegt: musea die je zelf toevoegt, worden net als je bezoeken op je apparaat bewaard. Om de stad en het land in te vullen, zoekt de app de plek op de kaart op met de geocoder van Android, die de coördinaten daarvan naar Google kan sturen.
2. Opslag van gegevens
Je gegevens (bezoeken, notities, verlanglijst, de musea die je toevoegt en voorkeuren) worden op je apparaat opgeslagen. Als Android-back-up aanstaat, worden je bezoeken, verlanglijst en voorkeuren meegenomen in de back-up van je apparaat naar je Google-account; daarvoor geldt het privacybeleid van Google. Foto’s gaan alleen mee als je rechtstreeks naar een nieuw apparaat overzet. We hebben geen eigen servers en zien of verzamelen je persoonlijke gegevens nooit. Een samenvatting (je aantallen en de musea bij jou in de buurt) wordt op je apparaat bewaard voor de widgets van Cultra.
3. Delen van gegevens
Cultra zelf deelt, verkoopt of verstuurt je persoonlijke gegevens niet aan derden. De app bevat geen advertentie- of tracking-SDK’s en geen eigen analyse; de kaart, die van Google komt, staat beschreven in punt 4. Als je Meld een probleem of Stuur feedback gebruikt, opent de app je e-mailapp met de gegevens al ingevuld. Er wordt niets verstuurd tenzij je die e-mail zelf verstuurt; doe je dat, dan ontvangen wij je e-mailadres en wat je schreef.
4. Diensten van derden
De app gebruikt de Google Maps SDK om kaarten te tonen. Google ontvangt de kaartgebieden die je bekijkt en, als je locatietoegang geeft, je positie om die op de kaart te tonen; daarvoor geldt het privacybeleid van Google. De Maps SDK stuurt Google ook gebruiks- en diagnosegegevens over de kaart, zoals crashes en prestaties, met een pseudonieme ID; Google gebruikt die om zijn kaarten te leveren en te verbeteren. Als je de routefunctie gebruikt, opent de app Google Maps of Waze (afhankelijk van je voorkeur). Deze apps hebben hun eigen privacybeleid.
Afbeeldingen van musea worden geladen van openbaar beschikbare URL’s. Daarbij worden geen persoonlijke gegevens verstuurd.
Als je op Vertaal tikt, wordt de beschrijving geopend in Google Translate; daarvoor geldt het privacybeleid van Google. De tekst wordt nooit naar ons gestuurd.
Als de app je om een beoordeling vraagt, gebeurt dat via de in-app-beoordeling van Google Play.
5. Privacy van kinderen
Cultra verzamelt niet bewust persoonsgegevens van kinderen jonger dan 13 jaar. De app vraagt niet om een account en verzamelt geen gegevens waarmee je te identificeren bent.
6. Jouw rechten
Je hebt altijd volledige controle over je gegevens. Je kunt afzonderlijke bezoeken en foto’s in de app verwijderen of via Instellingen → Alle gegevens wissen alles van je apparaat wissen. Back-ups in je Google-account beheer je in de instellingen van je Google-account.
7. Wijzigingen in dit beleid
We kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken. Wijzigingen zie je in de app, met een nieuwe datum.
8. Contact
Heb je vragen over dit privacybeleid? Neem contact op via info@titdev.nl.